Saturday, 22 September 2012

Hari Malaysia dan APIDS


Assalamualaikum, Ni hao !

Ni hao ma ? Wo hen hao .. [Ok, sedikit merepek]

Oklah, entry kali ini adalah berkaitan dengan Hari Malaysia.
Bila hari Malaysia? 16 September kan?
Yeah!Tepat sekali.

Pada 16 September 2012, bersamaan Ahad lepas, sahabat APIDS (akhowat sahaja) telah beriadah bersama dengan bermain futsal. Di mana? Of course la di court futsal APIUM je. Takkan nak pergi kat stadium lak an. Kami berfutsal bersama-sama dengan Ukhti Ainina Mardhiyyah a.k.a penasihat APIDS. 

Sewaktu perlawanan berlangsung, bermacam ragam dan reaksi ditonjolkan. Hebat-hebat jugak rupenye akhowat-akhowat APIDS berfutsal ye. Sampaikan bola dah ‘out’ pun dikejarnye. Hikhik. Nampak kesungguhan mereka di situ. Ramai juga yang berbakat menjadi striker. Tapi, almaklumlah, bila akhowat dah turun futsal mulutnye yang lagi lebih banyak beraksi daripada kakinye. Haha. 
Kadang-kadang terlintas di hati ini, macam mana la ikhwah main futsal ek? Senyap je. Mungkin hanya hentakan kaki dan seretan kasut je yang berbunyi. Hadoi.. Untungla tak bisingkan~ Hehe. Tapi takpe la, bende-bende macam ni lah yang lagi memeriahkan suasana kan? 

Alhamdulillah, sepanjang beriadah tidak ada seorang pun pemain yang tercedera. Cuma adalah juga antara pemain yang seringkali terjatuh. Mungkin juga sebab ringan sangat. Hehe.

Selesai je main futsal, kitorang pun menikmati kudapan yang disponsor oleh tabung APIDS. Menunye kuey teow goreng, milo panas dan sirap ais. Sedap.. Terima kasih, Xie xie, Kumawo, dan Syukran kepada bendahari APIDS yang tolong bayarkan semua hidangan-hidangan tersebut. Hehe. Maka dengan selesainye bersarapan bersama sahabat-sahabat APIDS kami pun pulang ke asrama masing-masing. [macam la asrama lain-lain] - i mean, bilik masing-masing. hehe. Terbakar jugaklah sedikit kalori yang ada. Haha.

Tamatlah sudah entri kali ini. Sekian. :)
Brilliant Khairu Ummah. ;)

#katenye ikhwah APIDS nak buat program AKTIF [Akif + Atif] pagi tu, tapi tak dengar ape-ape cerita pun.

{Skuad Multimedia APIDS}

editted. tambahan untuk info program AKTIF :)


Ikhwah APIDS juga x dilupakan, dengan program AKTIF hasil cetusan idea mas'ul m7 dan m8 (Akif+Atif). Antara tentatif AKTIF yang dirancang ialah joging serta senaman ringan dan onLAN CS. AKTIF mendapat sambutan agak "hangat2" drpd ikhwah apids memandangkan pengarah2 program lambat imform walaupun dah agak lame idea AKTIF ini tercetus..(hanya 3 org yg sertai) Lebih "hangat" lg apabila sorang drpd pengarahnye terlebih "hibernate" (cam knal) dlm hendak menyertai AKTIF. Alhamdulillah, joging dan senaman dpt dilaksanakan dgn semangatnya oleh peserta yg komited dgn program yg dirancang (thanks to Fakhri and Amir). "Cumenye kami(pengarah 1) xdpt nk onLAN cs memandangkan yg len masih hibernate".. Insyaalah AKTIF siri II (masih dlm perancangan) akan diadakan dgn pnyertaan semua ahli M7 dan M8 (jika mendapat persetujuan)..

2 comments:

  1. Program AKTIF..
    ade, baru2 ni dah siri 2..haha.. atif je xde..#hbis kurang aktif
    penyertaan alhamdulillah 3 org.. huhu
    Ape2 pon hrp program ni dpt dilaksanakan dgn disertai oleh semua ahli m7 dan m8..
    #Fitness Yourself.. =]

    ReplyDelete
    Replies
    1. atif rupenye hibernate...naseb baik x delete

      Delete