Monday, 10 September 2012

Minggu Apresiasi Seni


Assalamualaikum smile


Tarikh: 2 – 6 September 2012... (fuhh.. cam formal plak)

5 hari di dalam bulan syawal ini telah mencatat sejarah dan kenangan indah kepada semua sahabat-sahabat APIDS (sebab ramai yang menang). Pada minggu tersebut telah berlangsungnya Minggu Apresiasi Islam yang dimana ia merupakan salah sebuah program besar-besaran yang diadakan di APIUM Nilam Puri. Program ini special jugak disebabkan beberapa faktor:

1.Semasa malam pembukaan program ini, para pelajar dihidangkan dengan persembahan ekslusif daripada pelajar program khas yang didatangkan daripada Sabah, Sarawak dan Thailand. Lakonan sketsa, pendeklamasian sajak dan persembahan seni mempertahankan diri (pelajar Thailand - ni yang paling special malam tu) telah dilaksanakan dengan jayanya.. meriah sunnguh malam tu

2.Semasa malam penutup, lagi meriah dengan kedatangan kumpulan nasyid terkenal iaitu unic yang telah menghangatkan lagi majlis penutupan pada malam itu.. (dah macam konsert nyanyian..)

Program ini telah disertai oleh semua pelajar Apium Nilam Puri yang dibentuk di dalam beberapa kumpulan dengan menggabungkan 2 majmuah dalam satu kumpulan. ni kumpulan untuk APIDS:

Majmuah 7 + Majmuah 2 sem 3
Majmuah 8 + Majmuah 6 sem 3

Sepanjang program ini dijalankan, beberapa pertandingan telah dianjurkan seperti Tilawah Al-Quran , Hafazan, Nasyid, Khutbah, Komik Islamik, Video Islamik dan Khat..

Alhamdulillah,pelajar APIDS telah mengambil bahagian dalam pertandingan yang dianjurkan dan memenangi beberapa pertandingan (memang diorang ni semua berbakat)

Pencapaian gabungan APIDS + sem 3 sepanjang Minggu Apresiasi Islam:

Tilawah Al-Quran (Akhowat) : Johan & Naib Johan
Hafazan (Akhowat) : Naib Johan
Nasyid (Ikhwah) : Naib Johan
Komik Islamik (Akhowat) : Ketiga

Tahniah kepada semua pemenang (Nur Fatin Nabilah, Nurul Ain, Zakiyyah & ikhwah utk nasyid *x dpt maklumat utk nasyid) kerana telah berusaha keras untuk melakukan yang terbaik (walaupun ada yang jadi bidan terjun je, tp menang jugak :P) dengan bantuan sahabat-sahabat APIDS yang lain

No comments:

Post a Comment