Wednesday, 13 March 2013

Trip to Melawi

Assalamualaikum kepada Ohana sekalian....
Selamat hari hari dan selamat study...Disebabkan kesibukan yang memanjang dengan preparation untuk MUET + FINAL ,So terbengkalai lah seketika entry yang ini...


OK,setelah sekian lama ditugaskan untuk buat entry ni,saya mengambil keputusan untuk berkongsi sedikit tentang trip Majmuah 8 ke Melawi bersama Madam Norma...


Alhamdulillah,segala Plan dan Objektif yang dirangka dapat dicapai dengan jayanya di bawah pimpinan penasihat program [Che Muhamad Fakhri Aimi Bin Che Ludin] dan penolong penasihat [Siti Maisarah Binti Tarmizi]. Walaupun terdapat beberapa kesulitan yang dihadapi oleh kami,dengan kesungguhan,pengorbanan dan kerjasama dari Ohana 8 sekalian serta Pertolongan daripadaNya segala dugaan dan kesulitan dapat dihadapi dengan tabah...*cayalah korang...*

Ehem...
Perjalanan kami bermula selepas Zohor dan kami telah singgah beraya ke rumah Mr. Lim (raya china) bersama beberapa akhowat Ohana 7 dan President Apids sebelum pergi ke rumah Madam Norma di Melawi.Setelah selesai solat Asar di rumah Madam,Ohana 8 bersama 5 ش (anak madam)bergerak ke pantai.Ada beberapa game kat pantai tu,bina istana pasir,passing getah gne straw dan main baling belon...meme sronok main petang tu sebab ada anak madam skali yang memang aktif dari AKTIF...*gurau jak*


Usai solat isyak,sedikit tahlil kecil-kecilan sesame ohana untuk arwah ayah madam.Settle je tahlil,ikhwah meneruskan misi untuk BBQ dan tukar2 syif dengan akhowat + sharing moment.Kenyang sangat malam tu...Erkkk...Alhamdulillah...


Then,Esok paginya,tibalah saat yang ditunggu-tunggu.......


SUNRISE!


Fuhhhhh...SubhanAllah...Betape indahnya ciptaanNya...*speechlesssss*


Dah puas tengok sunrise,apa lagi???
Em....slot speaking bersama Madam.Pada rancangan awalnya kelas bersama Madam akan diadakan selama 3 jam,tapi,disebakan ke-excited-an Ohana apabila nampak air depan mata menyebabkan kelas dipendekkan.Tak sampai sejam pon rasenye kelas tu!Habis je speaking dengan group masing2,kami sarapan....and then????????

ENJOY!!!!    


Belum puas main air....kene balik????Kami bertolak pulang usai solat Asar walaupun berat hati meninggalkan rumah Madam,tapi,tayar kereta tetap bergolek menuju ke UM...


Fuhhh...
Penat tu memanglah penat,tapi apa yang kami dapat dari trip ni menyebabkan penat tu tak dirasai.Alhamdulillah,dengan adanya program macam ni dirasakan seperti terjalinnya ukhuwah yang lebih kukuh antara Ohana 8.Walaupun sebelum ni mungkin ada salah faham ataupun masalah diantara satu sama lain,program ni adalah salah satu cara untuk memperbaiki dan mengeratkan lagi ukhwah kami.
Tak lupa juga kepada Madam Norma dan family. Thanx to Madam Norma and family for spend a lot of their time with us.We have such a wonderfull memory there.*jangan lupa kek pisang Madam!*


Kepada sahabat sekalian....


"When we honestly ask ourselves which person in our lives mean the most to us, we often find that it is those who, instead of giving advice, solutions, or cures, have chosen rather to share our pain and touch our wounds with a warm and tender hand. The friend who can be silent with us in a moment of despair or confusion, who can stay with us in an hour of grief and bereavement, who can tolerate not knowing, not curing, not healing and face with us the reality of our powerlessness, that is a friend who cares.”




“Friendship is the hardest thing in the world to explain. It's not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything.” 

Last but not least...
I Wish that this sweet memory will keep in our mine for our ukhwah till Jannah...
That's all for this entry...


By the way Saranghaeyo Ohana Apids...
Good luck for MUET + FINAL EXAM.....
MAY ALLAH BLEESS US 

No comments:

Post a Comment